De week van de werkstress: 13 tot en met 16 november 2017

De week van de werkstress: 13 tot en met 16 november 2017

Stress. Het verhoogt je hartslag, versnelt je ademhaling en verhoogt je spierspanning. Werkend Nederland heeft er last van: maar liefst een derde van het werkgerelateerde verzuim wordt er door veroorzaakt. Het ministerie van SZW besteedt er sinds 2014 een campagne aan. Doel? Werkgevers en werknemers bewust maken van de risico’s van stress (zie Check je werkstress), stress bespreekbaar maken en vooral handvatten geven hoe hiermee om te gaan.

WorkEmpowered! heeft een eigen visie op stress. Stress heeft de naam iets van deze tijd te zijn. Niets is minder waar. Stress is van alle tijd maar heeft de laatste jaren steeds meer een negatief imago gekregen. Stress is niet per definitie slecht of ongezond. Sterker nog stress kan je zelfs versterken en scherper maken. Waardoor je in staat bent beter te presteren. Pas wanneer stress lange tijd als negatief wordt ervaren, wordt het een probleem. Wil je ‘sterker’ zijn met stress? Ga dan aan de slag met de volgende punten:

  1. Creëer een positiever beeld van stress
  2. Zorg dat je voldoende energie hebt
  3. Zorg voor optimaal herstel

 

Lees ook de twee artikelen Sterker met Stress, die ik eerder schreef met Patrick Davidson van EnergyFinder.

 

Aan de slag?

Wilt u als organisatie zelf aan de slag met Werkstress? WorkEmpowered! helpt graag. Met een drie uur durende workshop ‘Sterker met stress’ leert WorkEmpowered! medewerkers en leidinggevenden zelf invloed uit te oefenen op de effecten van stress. Neem snel contact op.